Een spijkerblouse, een lange blouse met splitten of een tuniek....Welke model maak jij?

 

Tijdens de workshop leer je eerst de basispatroon van de blouse in jouw maten tekenen en vertaal je de basispatroon naar een eigen model.

Het lesboek heeft vele modellen waaruit je kan kiezen. Je tekent patronen vanuit 0, in jouw maten op ware grote.

Daarna besteden we aandacht aan het vervaardigen van jouw blouse.... Eerst maak je een *pasmodel, dan wordt het patroon van je blouse een mooie lap stof gelegd en in elkaar genaaid. Je leert verschillende naaitechnieken toepassen en maakt een perfecte zittend eigen model.

*Een pasmodel is een proefmodel dat van proefstof gemaakt is.

 

Het lesboek bevat basispatronen en modellen. Deze zijn eenvoudig in tekst en tekening zodat iedereen die geen ervaring heeft met patroontekenen toch op een gemakkelijke manier patronen te leren maken.

Ook zijn er werkinstructies hoe je onder andere een *pasmodel in elkaar zet, verschillende naaitechnieken en afwerkingen van de blouse.

Tijdens de lessen wordt je vakkundig begeleid en krijg je tips & tricks over stofsoorten, fournituren. Ook krijg je een lijst waar je het best je stof en fournituren kan kopen. 

 

Wat kan je verwachten tijdens 6 lessen: 

 

les 1:

kennismaken, overdracht lesboek, maten nemen, basispatroon romp/ body tekenen.

Les 2:

en bijkomende patronen mouwen, kragen, sluitingen tekenen, uitleg van stofsoorten en realisatie van het pasmodel

Les 3:

*pasmodel blouse passen, basispatroon omzetten in eigen ontwerp, uitleg stofsoorten die geschikt zijn voor jouw ontwerp.

Les 4:

Realisatie: blouse op stof leggen, naadwaarde tekenen, vlieseline bepalen, blouse uitknippen in elkaar naaien

les 5:

Realiseren van jouw ontwerp blouse.

les 6:

Afmaken van jouw ontwerp.

 

Ben je in het bezit van een naaimachine, neem deze dan mee. Heb je geen naaimachine, dan staan er een aantal tot je beschikking. Geef dit bij je inschrijving even aan.